Followers

Friday, October 28, 2011

World Hunger Relief 2011.. here i come!!!!

Salam... Juz nak shout that i'm soooo excited nak join the walk for WORLD HUNGER RELIEF 2011 ni esok 29/10/2011... haishhh xsaba nak jalan-jalan makan angin kat putrajaya ni dengan suka gelak n the geng... (slalu jalan-jalan cuci mate dekat belog2 jew... )

Xsaba nak tengok goodies ape yg kitorang dapat.. hopefully ohsem cam penaja2 dia juga... :) ngeh3x...

 

Apelagi... jomlah sume jalan-jalan dengan doki... :)

Monday, October 24, 2011

Gadis Seperti Aku

Jom layan lagu nih... lagu asalnya dinyanyikan oleh alif satar.. tapi yang cover ni lagi2 bessttttt!! 
kira cam lagu balas balik la... hahahhhaa... thumbs up to ShyllaAmzah!!

Memang takkan ada gadis seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak
Memang takkan ada gadis sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang takkan ada gadis seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak
Memang takkan ada gadis secomel aku
Tapi yang lebih comel banyak

Maka tak perlu pujuk rayu itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu


Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya
Dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada 
gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku mahu belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak bisa mendua...
Noooooo!

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya
Dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada
gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu....

Oo baby baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu....

Layan video ni skali... bestt :)

Kupon Quater Pounder with Cheese, Mc Donald.. Jom!!!


Assalamualaikum^O^

Promo ni sampai esok je.. baru je pasan mase g Mcd jumaat lepas.. ade org redeem kupon ni..
xpeww.. masih blom tlambat.. sok pakat g ramai2 redeem ini kupon!!! 
dipersembahkan ....

Kupon Quater Pounder with Cheese, 




 

PRINT OUT THE COUPON & REDEEM AT YOUR FAVORITE McD's RESTAURANT.. ;D



1st right click the pic..save n print...boleh juga emel ke kawan2..
2nd bw kupon ni ke kaunter n redeem..
3rd makan puas2 n ternak lemak

p/s: kne g joging 5 round la camnih.. adehhhh''


Saturday, October 22, 2011

JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!



AKU JOIN. NAK JUGAK ? KLIK SINI.

ADE EXPIRY DATE TAU.. ON 23th OCT 2011 AT 2.30PM


GOOD LUCK HOKEYYY!!!

Wednesday, October 19, 2011

telanjang & berbonggol???


Salam semua...

entry kali ni saya cedok dr wall FB "Pendedahan Konspirasi & Penipuan Dunia'' yang telah saya ringkaskan...

hurm,, akhir2 ni perasan tak ramai gurlz yang suka pakai
tudung berbonggol-bonggol.. x kesah la yang bongol palsu ke atau bonggol dari ikatan rambutnya yang sengaja ditinggikan. Kalau la sebab rambut terlalu panjang mungkin boleh dimaafkan kerana beza tau sanggul sengaja ditinggikan dan sanggul kerana rambut panjang... yg ni kira xsengaje lahh.. :D




plus, skrang ade lak fesyen
seluar legging... cam gambar kat atas tu... nauzubillah, macam xpakai seluar dah.. ade plak pakaian yang well, tutup badan tapi tak tutup aurat... yang ketat la.. yang jarang.. yang terbelah.. macam2 fesyen pon ader... kekadang pakaian gurlz yg free hair pon lagi sopan... isk3x


SO....

Tahukah anda bahawa golongan yang memakai sedemikian dikatakan dalam hadith tidak akan mencium bau syurga, apatah lagi memasukinya

( cehhh... macam ustazah sekejap!! kikikiki )


Daripada Abu Hurairah r.a kata beliau: Bersabda Rasulullah s.a.w:
"Dua golongan daripada Ahli Neraka yang belum pernah aku melihatnya iaitu:


1. Kaum yang bersama mereka itu cemeti-cemeti seperti ekor lembu, memukul manusia,


2. dan kaum wanita yang berpakaian tetapi telanjang, mereka itu mengajak manusia menjauhi perintah Allah dan mereka sendiri menjauhi perintah Allah, kepala mereka seakan-akan bonggol-bonggol unta yang senget,


Mereka ini (dua golongan ini) tidak masuk ke syurga dan tidak pula mendapat baunya sedangkan baunya dapat dihidu dari jarak sekian dan sekian.

(H.R. Muslim, Ahmad, al-Baihaqi dalam al-Kubra, dan al-Tabrani dalam Mukjam al-Awsat)



Trend ini tiada di zaman Rasulullah namun mukjizat baginda mampu melihat masa depan, yang mana kini dilihat benar-benar terjadi. Sama-samalah kita ambil panduan & iktibar... 

Akhir kata...

Friday, October 14, 2011

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

hari ni saya tido lambat.. buat ape? blogwalking... lyan fesbuk..lyan lagu.. and merapu2..jalan punya jalan.. tjumpe sumething kt belog Haris Kaito.. tadaaaa!!!




hahahhaaa.. bende ni memang bagus untuk newbie macam aku.. Terms and condition boleh KLIK SINI.. Jom la join same.. tidak dilupakan, salam perkenalan untuk semua.. :)




Monday, October 10, 2011

I am not weak!


Yes, it's true.. i'm crying not because i'm weak..  i've been too long to be strong... now, just now i need a short break to further survived.. for god sake, i really have to! 

Ya Allah, pls give me a miracle~ Amin..



Saturday, October 8, 2011

its finally friday!!!


Yeayyyyy!! its finally friday... penat da kje sepanjang minggu ni.. i need rest.. damn! truly rest needed... today, we will hearing budget 2012.. hopefully there were gud news from govt to us~ insyaAllah...

Thursday, October 6, 2011

ntah pape



now, rase sangat2 terkilan, kecil hati, tersinggung, sedih, putus asa dan tawar hati.... sume rase yang xtau nak explain pon ade... T_T
Ya Allah tenangkanlah jiwaku.. tabahkanlah hatiku..berikanlah aku keredhaanMu & kekuatanMu.. Amin...

Wednesday, October 5, 2011

i've never unfollowed anyone

Though I certainly will unfollow someone if I need to.



seriyes xpenah unfollow? yup.. sebab br je join dunia blog ni.. xsempat nk unfollow org lagi.. kikikikiki


nway, damn damn cute drawing from chibird... bila nak pandai wat camnih.. xde bakat kot! heheeh ;D

Tuesday, October 4, 2011

daily horoscope??

xtau cane bley ter'subdcribe' mende ni dlu.. tapi best gak layan horoskop ni~ hari2 mesti tengok n sumtime cam ade TERKENA gak! tapi bende ni xboleh nak pcaya 100%.. ni horoskop tuk hari nih.. ;D


One of your ambitions in life is probably to be financially independent, and lately you might have made great strides toward attaining that goal. However, today, through no fault of your own, you may gain information that indicates there may have been a severe setback. However, all is not as it seems. Don't go into a panic until you know all the facts. You're probably still right on track.

bab financially independent tu memang betul~ n plus recently mmg rezki ngah murah.. ekkekekeee.. yg len tu layan je lah! yezzzahh

Monday, October 3, 2011



Doa mohon dimudahkan segala urusan


hari ini hari isnin... hieuuuhhh.. memang semua rasa malas nak keje setelah cuti 2 hari... penat.. ngantuk.. malas semua bercampur baur sebati! oleh itu, marilah sama-sam kita berdoa untuk dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini.. mari kawan2





bismillahhiRRahmaniRRahim
Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdoa): “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri ma’aflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir.”
(QS. Al Baqarah, 2 : 286)
رَبَّنَا ءَاتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا
Robbanaa aatinaa minladunka rohmataw wahayya lanaa min amrinaa rosyada
“Wahai Tuhan kami berikanlah rahmat kepada kami dari sisi-Mu dan sempurnakanlah bagi kami petunjuk yang lurus dalam urusan kami (ini)”. (Q.S. Al-kahfi : 10)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...