Posts

Showing posts from 2011

last episode Tentang Dhia.. terlepas suda!

Image
Salam semua.. memang da lame doki xhapdet belog.. super duper bz ngan kje, al-maklumlah hujung tahun.. kena wat closing account.. sampai taun depanla camni jugak!(@_@).. (mate doki da jadi camnih)

disebabkan bz ni gakla.. (ceh, cam dia sorang je bz!!) doki tlupe tgok episod akhir tentang dhia. dem!! punyalah komited wat kje smpai xsedar da maghrib.. So, dr sakit hati lyan jam, baik lagi layan keje.. :)
Jadinya, tadi doki br je donlod episod akhir.. pastu tgok citer n menangis sedu2 sorang2! naseb je xmeraung.. 


papepun, doki nak share lagu driIndah Dewi Pertiwi - Di Atas Satu Cinta  nih.. masih dalam mood sedeyyyy... huhuhu 


 " Subhanallah aku mencintainya Subhanallah aku menyayanginya Dari ufuk timur hingga ke barat Subhanallah aku mencintainya Subhanallah aku menyayanginya Selalu dihatiku "

korang layan la, doki nak sambung nanges lgik... huhuhu..  okbai!

SEGMEN BLOGWALKING ' JOM KE KEDAI' BAHAGIAN 1

Image
hye guys.. nak join segmen dari KKO nih.. 

Nak join jugak? hokey... kelik SINI ..

NOTE :: S2 :: IP4s

Image
hye guys... tetibe doki rase cam nak beli hpone baru la... antara yang menjadi pilihan kalbu.. jeng3x

1. Samsung Galaxy Note..  :D

2. Samsung Galaxy S II.. :)

3. IPhone 4s ...^0^
So guys, ape pendapat korang.. pls advise..  target date nak beli sblum 28 dec nih.. heeeeeeeeee xsaba nk pakai phone baru.. 

p/s : SE Cybershot ni nk kene let go ke? sayangnyerrr @_@

:: Wordless Wednesday ::

Image
What are YOU looking for??


Maaf Bila Harus Melupakanmu

Image
kala hati menginginkan dirimu kembali kala diri membutuhkan hadirmu lagi namun daya tangan ini tak mampu menggapaimu entah apa yang akan terjadi padaku nanti
cinta ini seperti kembali mengetuk pintu hati ia datang tanpa pernah aku sadari rasaku gelisah saat bayangmu membuai mimpi-mimpi entah apa yang akan terjadi padaku nanti
kadang dengan saat yang tiba-tiba aku memaksa diri untuk tak lagi membutuhkanmu memaksa hati ini untuk tak lagi ingin bertemu denganmu aku harus bisa untuk tak merasakan getaran cinta yang dulu pernah ada sehingga kini namun kadang dengan ketiba-tibaan yang lain aku tak pernah mau melepaskanmu
kini aku harus mengerti kita memang tak akan mudah untuk mengulanginya kembali untuk sepi hari-hariku aku harus bisa untuk tak lagi mengenalmu aku tahu kini kau bukan yang dulu dan aku pun tak sebodoh yang ada di pikiranmu aku hanya yakini hati ini suatu hari akan temukan yang lebih dari dirimu
maafkan aku
credit to chaunkelfakir for the very meaningful words..

Ombak Rindu :: Hafiz & Adira

Image
OMBAK RINDU ini novel karya Fauziah Ashari tapi sekarang telah diadaptasi menjadi filem oleh Osman Ali..  minat giler novel nih, rasenyer sume da tau jalan citernyer... tapi xtau la pulak cane kt filem...





lagi2 best bila watak hero Hariz dilakonkan oleh Aaroon Azin dan heroin cantik,Maya Karin sebagai Izzah. Lisa Surihani pulak jadi jahat sebagai Mila Amylia. hurmmm, menjadi ke lisa ambik watak antagonis nih.. kita tunggu da lihat tayangan pada 1 Disember 2011.. xlame dah nih ^0^
papepun jon lyan OST citer ni dulu...

Tuhan tolong lembutkan hati dia Untuk terima ku seadanya Kerna ku tak sanggup Kerna ku tak mampu Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku Hanya ingat Kamu kala dukaku Namun hanya Kamu yang mampu membuka Pintu hatinya ‘tuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku Untuk dirinya yang jauh dariku Agar dia tidak kesepian Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mataku Yang mengalir membasuh lukaku Agar dia tahu ku tersiksa Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah Moga cahaya tiba na…

Simply Sunday...

Image
Salam semua... 


What a simply sunday morning i have today.. :) So, doki nak share gambar g World walking day tu... actually xtvt jalan kaki 5000 langkah.. tp pitstop 5000 tu rmai sgt yg q, so xamik gambar pon! sempat amik tyme 4000 langkah je.. jadilah dr xde :)

So enjoy ye~


p/s: tengok muke doki mcam xsakit je kan... hehheee.. rite now, mkin teruk lak selsema nih, sebab tyme jalan2 tuh hujan renyai2.. adoyaiiii

World Walking Day By Nestle Malaysia...

Image
Salam semua.. fyi, Doki ade join lagi satu aktiviti amal  'World Walking Day' which is sponsored by Nestle Malaysia Sdn Bhd. Larian kali ni free je, 5000 pendaftaran awal bley dapat T-shirt.. yeayyyy!! The event will be held as below:

Date: 20th November 2011, Sunday ( Esokkk!!!) Starting Time: 6.30am (adehh, awalnyer.. nk kne bgun kol bpe nih..) Venue: Pusat Sukan Air,Precint 6 Putrajaya



but, the bad news is doki not feeling very well.. kenape mesti dapat pakej 3 in 1 demam+selsema+batuk skrg nih.. ( T_T ) .. So, xsure lagi pegi ke tak esok... da le awal2 pagi kene gerak ke Putrajaya... alone.. huh,, lagilah lemah...
eh... xla, doki xjoin sesorang.. giler ker.. ade ciksuke gelak n the geng skali... kami pegi asing2... jumpe di Putrajaya. 
Apepun, DOKI KENE KUATKAN SEMANGAT UNTUK BANGUN AWAL2 PAGI ESOK!!! Sape2 yang join juga, kita jumpe disana ye~ wish me luck!!

CANDID TIME CONTEST :)

Image
salam semua :) today doki nak join lagi satu contest drpada Cik muna rahimah... syarat2nye..
1. follow belog cikmuna 2. buat entry 'CANDID TIME CONTEST' n letak banner ni..
3. letak gambar candid korang.. ni gambar candid doki ;D

4. kene tag 2 org n must inform them... so kali ni nak tag yg ni pulak la          (i) http://aenstorymorry.blogspot.com/         (ii) http://heartstorylife.blogspot.com/
5. tarikh tutup pada ni 13.12.2011
pe lagi... jom la join contest nih! 

Contest My BFF by AneyzSams

Image
Salam... da lame rasenyer doki xhapdet belog ni...
semasa asyik balas membalas kunjungan kawan2, doki tertarik lak ngan satu contest nih.. :)


tengs kepada cik farah sebab tag doki dalam contest ni kat sini...
lenkali tag2 la doki lagi yew..

contest ni ade syarat2 nyer...  max 3 gambar je.. lame doki pilih2 gambar nih.. kene godek gamba2 lame.. 


meh lyan gambar2 bff doki :)






fyi, Doki sayang kamu kamu kamoooo semua!! 

insan2 yang comel dan kiut : 1. suke gelak 2. fiezah91 3. dhyeahana

|SEGMEN| Stop! Den Nak Follow Ekau!

Image
Salam semua....
dah lame doki xhapdet belog... xsempat... br je habis bengkel 3hari kt bagan lalang.. then trus balik umah cuti rayaa... xpuass la cuti... huhuhuhuuuu T_T
nway, doki minta maaf la kalu lambat jalan2 ke belog korang.. n tengs banyak33x sebab sudi singgah n follow belog doki yg xseberapa nih.. :D
Now, doki nk join lg satu segmen nih.. dari cik Die Hare Ry

Anda mahu join jugakah ? senang jee..click je banner kat atas nih hokey .. segmen2 camnih memang bagus tuk blogger baru cam doki nih... dapat tambah kenalan... dapat tambah follower... dapat tambah traffic.. dapat tambah macam2 la.....
So, tak yah buang masa lagi.. jom join sama2 ngan doki... :)

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

Image
Salam encik2 hensem dan cik2 jelita....
Mari pakat ramai-ramai join segmen nih! 
segmen kegemaran semua blogger baru cam doki nih... :P

iaitu segmen tambah follower... ngeh3x


kali ni senang je! syarat2 penyertaan ade kat sini hokey! klik!! jom main folow2 dengan doki... :)

ada orang tagged saya lah ! hehehhe :)

Salam 1 Malaysia...
ceh.. sebab bru tgok brita pasal restren 1 msia...  doki mmg cepat tpengaruh! actually, penattt nih.. n ngantuk.. @_@ ..... well, tp demi belog tchenta nih.. here we go! :)
Erm, kat sini doki nak beterima kasih to cik farhah aries coz tagged me in 1 of her segments.. mashehhhhhhh... tapi ade RULES la,  pape pun jom main tag tag.. :)
rule #1 : u must post this rules the rules: 1. u must post these rules. 2. each person must post 11 things about themselves in their journal. 3. answer the questions the tagger set for u in their post and also create 11 new questions to people u tagged to answer. 4. u have to choose 11 people to tag and LINK them to your post. 5. go to their post and tell them that they have been tagged. 6. no tag back. 7. no stuff in the tagging section about "u're tagged if u're reading this". u legitimately (a.k.a trusted with honesty) have to tag 11 people.

rule #2 : 11 things bout myself... isk. lyan je la~ * nama penuh doki ialah Siti Muliyan…

World Hunger Relief 2011.. here i come!!!!

Image
Salam... Juz nak shout that i'm soooo excited nak join the walk for WORLD HUNGER RELIEF 2011 ni esok 29/10/2011... haishhh xsaba nak jalan-jalan makan angin kat putrajaya ni dengan suka gelak n the geng... (slalu jalan-jalan cuci mate dekat belog2 jew... )
Xsaba nak tengok goodies ape yg kitorang dapat.. hopefully ohsem cam penaja2 dia juga... :) ngeh3x...

Apelagi... jomlah sume jalan-jalan dengan doki... :)

Gadis Seperti Aku

Image
Jom layan lagu nih... lagu asalnya dinyanyikan oleh alif satar.. tapi yang cover ni lagi2 bessttttt!! 
kira cam lagu balas balik la... hahahhhaa... thumbs up to ShyllaAmzah!!
Memang takkan ada gadis seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak
Memang takkan ada gadis sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang takkan ada gadis seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak
Memang takkan ada gadis secomel aku
Tapi yang lebih comel banyak

Maka tak perlu pujuk rayu itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu


Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya
Dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada 
gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku mahu belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak bisa mendua...
Noooooo!

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
K…

Kupon Quater Pounder with Cheese, Mc Donald.. Jom!!!

Image
Assalamualaikum^O^
Promo ni sampai esok je.. baru je pasan mase g Mcd jumaat lepas.. ade org redeem kupon ni.. xpeww.. masih blom tlambat.. sok pakat g ramai2 redeem ini kupon!!!  dipersembahkan ....
Kupon Quater Pounder with Cheese, 



PRINT OUT THE COUPON & REDEEM AT YOUR FAVORITE McD's RESTAURANT.. ;D


1st right click the pic..save n print...boleh juga emel ke kawan2.. 2nd bw kupon ni ke kaunter n redeem.. 3rd makan puas2 n ternak lemak
p/s: kne g joging 5 round la camnih.. adehhhh''

JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!

Image
AKU JOIN. NAK JUGAK ? KLIK SINI.
ADE EXPIRY DATE TAU.. ON 23th OCT 2011 AT 2.30PM


GOOD LUCK HOKEYYY!!!

Ya Allah...

Image

telanjang & berbonggol???

Image
Salam semua...

entry kali ni saya cedok dr wall FB "Pendedahan Konspirasi & Penipuan Dunia'' yang telah saya ringkaskan...

hurm,, akhir2 ni perasan tak ramai gurlz yang suka pakai tudung berbonggol-bonggol.. x kesah la yang bongol palsu ke atau bonggol dari ikatan rambutnya yang sengaja ditinggikan. Kalau la sebab rambut terlalu panjang mungkin boleh dimaafkan kerana beza tau sanggul sengaja ditinggikan dan sanggul kerana rambut panjang... yg ni kira xsengaje lahh.. :D




plus, skrang ade lak fesyen seluar legging... cam gambar kat atas tu... nauzubillah, macam xpakai seluar dah.. ade plak pakaian yang well, tutup badan tapi tak tutup aurat... yang ketat la.. yang jarang.. yang terbelah.. macam2 fesyen pon ader... kekadang pakaian gurlz yg free hair pon lagi sopan... isk3x


SO....

Tahukah anda bahawa golongan yang memakai sedemikian dikatakan dalam hadith tidak akan mencium bau syurga, apatah lagi memasukinya. 
( cehhh... macam ustazah sekejap!! kikikiki )


Daripada Abu Huraira…

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

Image
hari ni saya tido lambat.. buat ape? blogwalking... lyan fesbuk..lyan lagu.. and merapu2..jalan punya jalan.. tjumpe sumething kt belogHaris Kaito.. tadaaaa!!!




hahahhaaa.. bende ni memang bagus untuk newbie macam aku.. Terms and condition boleh KLIK SINI.. Jom la join same.. tidak dilupakan, salam perkenalan untuk semua.. :)




I am not weak!

Image
Yes, it's true.. i'm crying not because i'm weak..  i've been too long to be strong... now, just now i need a short break to further survived.. for god sake, i really have to! 
Ya Allah, pls give me a miracle~ Amin..


its finally friday!!!

Image
Yeayyyyy!! its finally friday... penat da kje sepanjang minggu ni.. i need rest.. damn! truly rest needed... today, we will hearing budget 2012.. hopefully there were gud news from govt to us~ insyaAllah...