Followers

Saturday, December 31, 2011

last episode Tentang Dhia.. terlepas suda!


Salam semua.. memang da lame doki xhapdet belog.. super duper bz ngan kje, al-maklumlah hujung tahun.. kena wat closing account.. sampai taun depanla camni jugak!(@_@).. (mate doki da jadi camnih)


disebabkan bz ni gakla.. (ceh, cam dia sorang je bz!!) doki tlupe tgok episod akhir tentang dhia. dem!! punyalah komited wat kje smpai xsedar da maghrib.. So, dr sakit hati lyan jam, baik lagi layan keje.. :)

Jadinya, tadi doki br je donlod episod akhir.. pastu tgok citer n menangis sedu2 sorang2! naseb je xmeraung.. 


papepun, doki nak share lagu dri Indah Dewi Pertiwi - Di Atas Satu Cinta  nih.. masih dalam mood sedeyyyy... huhuhu 



 " Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Selalu dihatiku "


korang layan la, doki nak sambung nanges lgik... huhuhu..
 okbai!

Friday, December 16, 2011

SEGMEN BLOGWALKING ' JOM KE KEDAI' BAHAGIAN 1


hye guys.. nak join segmen dari KKO nih.. 


Nak join jugak? hokey... kelik SINI ..

NOTE :: S2 :: IP4s

hye guys...
tetibe doki rase cam nak beli hpone baru la...
antara yang menjadi pilihan kalbu.. jeng3x


1. Samsung Galaxy Note..  :D


2. Samsung Galaxy S II.. :)


3. IPhone 4s ...^0^

 So guys, ape pendapat korang.. pls advise.. 
target date nak beli sblum 28 dec nih..
heeeeeeeeee xsaba nk pakai phone baru.. 


p/s : SE Cybershot ni nk kene let go ke? sayangnyerrr @_@

Monday, November 28, 2011

Maaf Bila Harus Melupakanmu




kala hati menginginkan dirimu kembali
kala diri membutuhkan hadirmu lagi
namun daya tangan ini tak mampu menggapaimu
entah apa yang akan terjadi padaku nanti

cinta ini seperti kembali mengetuk pintu hati
ia datang tanpa pernah aku sadari
rasaku gelisah saat bayangmu membuai mimpi-mimpi
entah apa yang akan terjadi padaku nanti

kadang dengan saat yang tiba-tiba
aku memaksa diri untuk tak lagi membutuhkanmu
memaksa hati ini untuk tak lagi ingin bertemu denganmu
aku harus bisa untuk tak merasakan getaran cinta yang dulu pernah ada
sehingga kini
namun kadang dengan ketiba-tibaan yang lain
aku tak pernah mau melepaskanmu

kini aku harus mengerti
kita memang tak akan mudah untuk mengulanginya kembali
untuk sepi hari-hariku
aku harus bisa untuk tak lagi mengenalmu
aku tahu kini kau bukan yang dulu
dan aku pun tak sebodoh yang ada di pikiranmu
aku hanya yakini hati ini
suatu hari akan temukan yang lebih dari dirimu

maafkan aku

credit to chaunkelfakir for the very meaningful words.. 

Ombak Rindu :: Hafiz & Adira


OMBAK RINDU ini novel karya Fauziah Ashari tapi sekarang telah diadaptasi menjadi filem oleh Osman Ali..  minat giler novel nih, rasenyer sume da tau jalan citernyer... tapi xtau la pulak cane kt filem...





lagi2 best bila watak hero Hariz dilakonkan oleh Aaroon Azin dan heroin cantik,Maya Karin sebagai Izzah. Lisa Surihani pulak jadi jahat sebagai Mila Amylia. hurmmm, menjadi ke lisa ambik watak antagonis nih.. kita tunggu da lihat tayangan pada 1 Disember 2011.. xlame dah nih ^0^

papepun jon lyan OST citer ni dulu...

video

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Sunday, November 20, 2011

Simply Sunday...

Salam semua... 


What a simply sunday morning i have today.. :)
So, doki nak share gambar g World walking day tu... actually xtvt jalan kaki 5000 langkah.. tp pitstop 5000 tu rmai sgt yg q, so xamik gambar pon! sempat amik tyme 4000 langkah je.. jadilah dr xde :)

So enjoy ye~



kelik untuk tumbesaran gambar ok..




p/s: tengok muke doki mcam xsakit je kan... hehheee.. rite now, mkin teruk lak selsema nih, sebab tyme jalan2 tuh hujan renyai2.. adoyaiiii

Saturday, November 19, 2011

World Walking Day By Nestle Malaysia...

Salam semua.. fyi, Doki ade join lagi satu aktiviti amal  'World Walking Day' which is sponsored by Nestle Malaysia Sdn Bhd. Larian kali ni free je, 5000 pendaftaran awal bley dapat T-shirt.. yeayyyy!! The event will be held as below:

Date: 20th November 2011, Sunday ( Esokkk!!!)
Starting Time: 6.30am (adehh, awalnyer.. nk kne bgun kol bpe nih..)
Venue: Pusat Sukan Air,Precint 6 Putrajaya


 


but, the bad news is doki not feeling very well.. kenape mesti dapat pakej 3 in 1 demam+selsema+batuk skrg nih.. ( T_T ) .. So, xsure lagi pegi ke tak esok... da le awal2 pagi kene gerak ke Putrajaya... alone.. huh,, lagilah lemah...

eh... xla, doki xjoin sesorang.. giler ker.. ade ciksuke gelak n the geng skali... kami pegi asing2... jumpe di Putrajaya. 

Apepun, DOKI KENE KUATKAN SEMANGAT UNTUK BANGUN AWAL2 PAGI ESOK!!! Sape2 yang join juga, kita jumpe disana ye~ wish me luck!!

Thursday, November 17, 2011

CANDID TIME CONTEST :)

salam semua :)
today doki nak join lagi satu contest drpada Cik muna rahimah...
syarat2nye..

1. follow belog cikmuna
2. buat entry 'CANDID TIME CONTEST' n letak banner ni..

3. letak gambar candid korang.. ni gambar candid doki ;D


4. kene tag 2 org n must inform them... so kali ni nak tag yg ni pulak la

5. tarikh tutup pada ni 13.12.2011

pe lagi... jom la join contest nih! 


Tuesday, November 15, 2011

Contest My BFF by AneyzSams

Salam... da lame rasenyer doki xhapdet belog ni...
semasa asyik balas membalas kunjungan kawan2, doki tertarik lak ngan satu contest nih.. :)


tengs kepada cik farah sebab tag doki dalam contest ni kat sini...
lenkali tag2 la doki lagi yew..

contest ni ade syarat2 nyer...  max 3 gambar je.. lame doki pilih2 gambar nih.. kene godek gamba2 lame.. 


meh lyan gambar2 bff doki :)






fyi, Doki sayang kamu kamu kamoooo semua!! 


insan2 yang comel dan kiut :

Wednesday, November 9, 2011

|SEGMEN| Stop! Den Nak Follow Ekau!


Salam semua....

dah lame doki xhapdet belog... xsempat... br je habis bengkel 3hari kt bagan lalang.. then trus balik umah cuti rayaa... xpuass la cuti... huhuhuhuuuu T_T

nway, doki minta maaf la kalu lambat jalan2 ke belog korang.. n tengs banyak33x sebab sudi singgah n follow belog doki yg xseberapa nih.. :D

Now, doki nk join lg satu segmen nih.. dari cik Die Hare Ry


Anda mahu join jugakah ? senang jee..click je banner kat atas nih hokey .. segmen2 camnih memang bagus tuk blogger baru cam doki nih... dapat tambah kenalan... dapat tambah follower... dapat tambah traffic.. dapat tambah macam2 la.....

So, tak yah buang masa lagi.. jom join sama2 ngan doki... :)

Thursday, November 3, 2011

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

Salam encik2 hensem dan cik2 jelita....
Mari pakat ramai-ramai join segmen nih! 
segmen kegemaran semua blogger baru cam doki nih... :P


iaitu segmen tambah follower... ngeh3x



kali ni senang je! syarat2 penyertaan ade kat sini hokey! klik!!
jom main folow2 dengan doki... :)

Tuesday, November 1, 2011

ada orang tagged saya lah ! hehehhe :)




Salam 1 Malaysia...

ceh.. sebab bru tgok brita pasal restren 1 msia...  doki mmg cepat tpengaruh!
actually, penattt nih.. n ngantuk.. @_@ ..... well, tp demi belog tchenta nih.. here we go! :)

Erm, kat sini doki nak beterima kasih to cik farhah aries coz tagged me in 1 of her segments.. mashehhhhhhh... tapi ade RULES la,  pape pun jom main tag tag.. :)

rule #1 : u must post this rules
the rules:
1. u must post these rules.
2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. answer the questions the tagger set for u in their post and also create 11 new questions to people u tagged to answer.
4. u have to choose 11 people to tag and LINK them to your post.
5. go to their post and tell them that they have been tagged.
6. no tag back.
7. no stuff in the tagging section about "u're tagged if u're reading this". u legitimately (a.k.a trusted with honesty) have to tag 11 people.


rule #2 : 11 things bout myself... isk. lyan je la~
* nama penuh doki ialah Siti Muliyana Binti Ahmadi.
* birth day pada 28 Dis 2011.. (hahahha thun adalah rahsia ) :P
* ade fb.. bley tgok kt blog doki ye...
* dulu study kat uitm
* amik course kira2 .. hik3.. accounting la~
* igt nak sambung blajar lagi... wat master lak.. doa2 tuk doki ye~
* doki da kje.. kat KL huhuhu da tuer.. T_T
* doki suke makan.. yeker??
* doki juga suke wat outdoor.. tp xminat men sukan.. sorak2 bley la :)
* doki sangat2 suke online n men game... hari2 pon xpew...
* last skali... huh! doki xtau nk merapu ape lagi... hahahha


next, rule #3... so cik farhah aries, sy hrap u puas ati ngan jwapan doki ye :)
1. nama paling kelakar orang lain pernah panggil ?
    cengeng... given by my senior... naseb nme tu xkekal.. huhhh lega~
2. out of 5 stars, blog ni layak dapat berapa ? hee
    10 stars!! hehehee
3. mana jumpa blog yang tak berapa cantik ni ? hehe
    bw kut... hik3
4. suka makan macam saya tak ? kenapa ?
    suke33x... lgi suke kalu free :)
5. make up or natural ?
    i like natural makeup..
6. any positif komen for my blog ? hehe
    nti doki fikir ye~
7. selalu kena ulcer kat mulut tak ? :(
    x... sbab suke mnum air kut
8. who is your first love ? name he/she.
    MR F..... tettttt
9. short-distance love / long-distance love ?
   xkesah...
10. sneaker / wedges / pump shoes ?
    pump shoes
11. perempuan banyak cakap. korang suka tak ?
    doki xkesah... lyan jer.. (sebab doki pon kekadang kecoh jugak!)

so, skrg giliran doki nak bertanye pulak! siap sedia ye semua... ^0^
1. ape/sempena ape name belog korang nih?
2. sebab utame korang wat belog?
3. sape yg yg korang paling2 nak jumpe?
4. ape komen korang tentang blog doki nih?
5. mase lapang suke wat ape?
6. suke x tengok cermin lame2?
7. suke x bace novel?
8. ape lagu fevret korang?
9. kalu mase boleh diundur.. korang nak wat ape?
10. antara choc n strwberry ape korang pilih?
11. ape rase korang kene tag2 camnih?

finally da siap pon ! jawab jangan tak jawab yeee. 
err, nk tag siapa pulak ni ye. hehe. jom kita lihat siapa yang kena ! :P







Friday, October 28, 2011

World Hunger Relief 2011.. here i come!!!!

Salam... Juz nak shout that i'm soooo excited nak join the walk for WORLD HUNGER RELIEF 2011 ni esok 29/10/2011... haishhh xsaba nak jalan-jalan makan angin kat putrajaya ni dengan suka gelak n the geng... (slalu jalan-jalan cuci mate dekat belog2 jew... )

Xsaba nak tengok goodies ape yg kitorang dapat.. hopefully ohsem cam penaja2 dia juga... :) ngeh3x...

 

Apelagi... jomlah sume jalan-jalan dengan doki... :)

Monday, October 24, 2011

Gadis Seperti Aku

Jom layan lagu nih... lagu asalnya dinyanyikan oleh alif satar.. tapi yang cover ni lagi2 bessttttt!! 
kira cam lagu balas balik la... hahahhhaa... thumbs up to ShyllaAmzah!!

Memang takkan ada gadis seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak
Memang takkan ada gadis sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang takkan ada gadis seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak
Memang takkan ada gadis secomel aku
Tapi yang lebih comel banyak

Maka tak perlu pujuk rayu itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu


Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya
Dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada 
gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku mahu belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak bisa mendua...
Noooooo!

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya
Dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada
gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu....

Oo baby baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu....

Layan video ni skali... bestt :)

Kupon Quater Pounder with Cheese, Mc Donald.. Jom!!!


Assalamualaikum^O^

Promo ni sampai esok je.. baru je pasan mase g Mcd jumaat lepas.. ade org redeem kupon ni..
xpeww.. masih blom tlambat.. sok pakat g ramai2 redeem ini kupon!!! 
dipersembahkan ....

Kupon Quater Pounder with Cheese, 




 

PRINT OUT THE COUPON & REDEEM AT YOUR FAVORITE McD's RESTAURANT.. ;D



1st right click the pic..save n print...boleh juga emel ke kawan2..
2nd bw kupon ni ke kaunter n redeem..
3rd makan puas2 n ternak lemak

p/s: kne g joging 5 round la camnih.. adehhhh''


Saturday, October 22, 2011

JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!



AKU JOIN. NAK JUGAK ? KLIK SINI.

ADE EXPIRY DATE TAU.. ON 23th OCT 2011 AT 2.30PM


GOOD LUCK HOKEYYY!!!

Wednesday, October 19, 2011

telanjang & berbonggol???


Salam semua...

entry kali ni saya cedok dr wall FB "Pendedahan Konspirasi & Penipuan Dunia'' yang telah saya ringkaskan...

hurm,, akhir2 ni perasan tak ramai gurlz yang suka pakai
tudung berbonggol-bonggol.. x kesah la yang bongol palsu ke atau bonggol dari ikatan rambutnya yang sengaja ditinggikan. Kalau la sebab rambut terlalu panjang mungkin boleh dimaafkan kerana beza tau sanggul sengaja ditinggikan dan sanggul kerana rambut panjang... yg ni kira xsengaje lahh.. :D




plus, skrang ade lak fesyen
seluar legging... cam gambar kat atas tu... nauzubillah, macam xpakai seluar dah.. ade plak pakaian yang well, tutup badan tapi tak tutup aurat... yang ketat la.. yang jarang.. yang terbelah.. macam2 fesyen pon ader... kekadang pakaian gurlz yg free hair pon lagi sopan... isk3x


SO....

Tahukah anda bahawa golongan yang memakai sedemikian dikatakan dalam hadith tidak akan mencium bau syurga, apatah lagi memasukinya

( cehhh... macam ustazah sekejap!! kikikiki )


Daripada Abu Hurairah r.a kata beliau: Bersabda Rasulullah s.a.w:
"Dua golongan daripada Ahli Neraka yang belum pernah aku melihatnya iaitu:


1. Kaum yang bersama mereka itu cemeti-cemeti seperti ekor lembu, memukul manusia,


2. dan kaum wanita yang berpakaian tetapi telanjang, mereka itu mengajak manusia menjauhi perintah Allah dan mereka sendiri menjauhi perintah Allah, kepala mereka seakan-akan bonggol-bonggol unta yang senget,


Mereka ini (dua golongan ini) tidak masuk ke syurga dan tidak pula mendapat baunya sedangkan baunya dapat dihidu dari jarak sekian dan sekian.

(H.R. Muslim, Ahmad, al-Baihaqi dalam al-Kubra, dan al-Tabrani dalam Mukjam al-Awsat)



Trend ini tiada di zaman Rasulullah namun mukjizat baginda mampu melihat masa depan, yang mana kini dilihat benar-benar terjadi. Sama-samalah kita ambil panduan & iktibar... 

Akhir kata...

Friday, October 14, 2011

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

hari ni saya tido lambat.. buat ape? blogwalking... lyan fesbuk..lyan lagu.. and merapu2..jalan punya jalan.. tjumpe sumething kt belog Haris Kaito.. tadaaaa!!!




hahahhaaa.. bende ni memang bagus untuk newbie macam aku.. Terms and condition boleh KLIK SINI.. Jom la join same.. tidak dilupakan, salam perkenalan untuk semua.. :)




Monday, October 10, 2011

I am not weak!


Yes, it's true.. i'm crying not because i'm weak..  i've been too long to be strong... now, just now i need a short break to further survived.. for god sake, i really have to! 

Ya Allah, pls give me a miracle~ Amin..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...